Baba Wiehan: bekendes stap teen geweld


Vele bekendes gaan op 19 Junie ʼn optog in Pretoriase strate lei om teen misdaad te betoog. Die betoging volg na die grusame moorde op Wiehan Botes en sy dagmoeder, Magrietha de Goede, in Delmas op 23 Mei. Wiehan (5-maande) en De Goede (66) is albei verwurg.

Wiehann Botes

Twee verdagtes het Donderdag in die Delmas-landroshof verskyn op aanklag van moord op die 5-maandeoue Wiehan Botes en sy dagmoeder.

Tot watter vlak het die land gedaal dat babas nou vermoor word?” het Ronel Brink, wat die optog organiseerder, gevra. Sy het gesê almal sit in hul huise, hoor van die gru-misdade en raak woedend, maar doen niks daaraan nie. “Dit is tyd dat ons ons stemme dik maak. Ons het genoeg gehad.”

Wihan se ouers, Wiets en Rita, gaan by die optog aansluit. “Dan stap Bobby van Jaarsveld, Karlien van Jaarsveld, Steve Hofmeyr, Gerrie Pretorius, Flooze (Sorina), Izak Davel, Derick Hougaard, Arno Jordaan, Corlea Botha, Dozi en nog baie ander bekendes ook saam die dag,” het Brink gesê.

Volgens Brink gaan dit ’n vreedsame optog wees. Die optog skop op 19 Junie om 10:00 by die Pretoria-kunsmuseum af en gaan tot by die Uniegebou beweeg waar ʼn memorandum aan president Jacob Zuma en Jeff Radebe, minister van justisie, oorhandig gaan word.

Brink nooi almal uit om saam te stap. Sy moedig ook mense in ander dorpe en stede aan om soortgelyke optogte te reël.

Bron – Baba Wiehan: bekendes stap teen geweld

About Conner Doyle
CENSORBUGBEAR.org - Webmaster CBB - www.censorbugbear.org

One Response to Baba Wiehan: bekendes stap teen geweld

  1. ZELDA says:

    EK HET N DAG SE VERLOF INGESIT….GAAN DAAR WEES DIS TYD ONS STAAN OP TEEN DIE “BOSE”
    IS DAAR N KLEURSKEMA?

Leave a comment